Dzisiaj na moim blogu przepis na klasyczny i pyszny ryż z truskawkami. Kiedy tylko trwa sezon na truskawki, zawszę przygotowuję wegański ryż z truskawkami, makaron z truskawkami czy koktajl z truskawek. Z jakimi owocami najbardziej lubicie jeść ryż? Ja uwielbiam z truskawkami, czyli wersję, którą jadłam od zawsze. Gdy byłam mała, praktycznie w każdego lata jadłam ryż z truskawkami lub makaron z truskawkami, które przygotowywała dla mnie mama. Lubię jeszcze wersje z jabłkami, z morelami albo z brzoskwiniami. Latem mamy wielki wybór owoców, można szaleć. Kiedyś uwielbiałam takie dania i również teraz je uwielbiam 🙂 Wiem, że ludzie dzielą się na tych co wola makaron albo ryż. Wolisz wersję truskawek z ryżem czy z makaronem? Ja sama nie mogę się zdecydować. Zapraszam na prosty i smaczy wegański przepis:
Wegański ryż z truskawkami
Wegański ryż z truskawkami – składniki:
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
- 15 truskawek
- 160 ml jogurtu naturalnego (ja użyłam kokosowego)
- (opcjonalnie) słodzik np. syrop klonowy, cukier, ksylitol itp.
Wegański ryż z truskawkami – przepis:
- Gotuję ryż w lekko osolonej wodzie.
- Truskawki dokładnie myję i ucinam im szypułki.
- Truskawki rozgniatam widelcem.
- Do truskawek dodaję jogurt i opcjonalnie syrop klonowy.
- Dokładnie mieszam.
- Mój wegański ryż z truskawkami jest gotowy, smacznego życzy jak zawsze VegeMi 🙂
Właśnie zjadlam dziś na obiad 😉
Mój synek kiedy zobaczył zdjęcie, zażyczył sobie taki obiad 🙂
Jadłam jako dziecko bardzo często 😊
Co za cudowne zdjęcie. Zdecydowanie dla mnie zdjęcie dnia. 🙂
Pozdrawiam Kathy
OMG kocham to😍
Mniam! Smak dziecinstwa choc za dzieciaka czesciej byl to makaron 😊
Uwielbiam takie zestawienie😍
Możliwość komentowania została wyłączona.