Dzisiejszy przepis na makaron z truskawkami, powinien kojarzyć praktycznie każdy. Ponieważ jest sezon na truskawki, czas by na moim blogu pojawił się taki klasyczny, polski makaron z truskawkami. Z przepisów w składzie zawierającymi truskawki, pojawił się na razie tylko przepyszny i prosty, koktajl z truskawek. Ale sezon dopiero się rozpoczął. Z czym tobie kojarzy się taki właśnie makaron? Mi kojarzy się z ciepłym latem, gdy jeszcze jako mała dziewczynka siedziałam w naszej przyczepie kempingowej i jadłam taki właśnie makaron z truskawkami zrobiony przez moją mamę. Jest to proste danie które uwielbiałam, tak samo mocno jak teraz. W jakich przepisach najczęściej używacie truskawki? Zapraszam na mój pyszny i prosty przepis.
Wegański makaron z truskawkami
Wegański makaron z truskawkami – składniki:
- 300 g makaronu
- 10 truskawek
- 3 łyżki kefiru lub jogurtu
- (opcjonalnie) cukier lub inny słodzik
Wegański makaron z truskawkami – przepis:
- Zagotowuję wodę i gotuję makron.
- W czasie kiedy makaron się gotuje, truskawki myję i urywam im szypułki.
- Wszystkie truskawki w talerzu rozgniatam widelcem.
- Do rozgniecionych truskawek dodaję kefir wegański lub jogurt wegański i opcjonalnie wybrany słodzik.
- Do moich truskawek dodaję makaron. Smacznego, wegański makaron z truskawkami polecam wszystkim na zdrowie i ze smakiem. VegeMi.
Wegański, a z kefirem lub jogurtem?
Smakosz – Moja mama robi w pełni WEGAŃSKIE kefiry i jogurty. Korzystam z nich do moich przepisów 🙂
Możliwość komentowania została wyłączona.