Wróciłam z wakacji i to o czym marzyłam to wegańska zupa z warzywami. Taka bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Tym razem, moja zupa z warzywami, została zrobiona zwyczajnie z mrożonki warzywnej, które czekała na wykorzystanie w zamrażarce. Latem zawszę robię zupy ze świeżych warzyw, jednak nie zdążyliśmy zrobić zakupów i po powrocie do domu zostały nam puszki i zawartość zamrażarki. Z tej opcji wybrałam zupę 🙂 Uznałam, że przygotuję wegańską zupę z mrożonki na szybko z curry i mlekiem kokosowym. To pomysł dla tych osób, które mrożonek używają z wygody lub po prostu nie mają czasu, by warzywa przygotowywać od podstaw. Częściej robisz zupę ze świeżych produktów czy raczej z mrożonych? Ja ze świeżych, zimą często z mrożonych. Gdy się kończy sezon na dany produkt, to przez resztę roku przygotowuję dania z nim w formie mrożonej, weźmy na przykład zielony groszek, szpinak, brokuły czy fasolkę szparagową. Jaka jest twoja ulubiona zupa warzywna? Na moim blogu pojawiło się już dużo wegańskich zup warzywnych i na nie również zapraszam!
Wegańska zupa z warzywami
Wegańska zupa z warzywami – składniki:
- 1 opakowanie mrożonki warzywnej
- 1 opakowanie brokułów
- 2 łyżki pasty curry żółtej, można użyć też proszku curry łagodnego
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 paczka makaronu z soczewicy (lub zwykłego)
- woda
- sól i pieprz do smaku
Wegańska zupa z warzywami – przepis:
- Mrożonki otwieram, przekładam do garnka.
- Do poziomu warzyw wlewam wodę i dodaję curry.
- Czekam do zagotowania.
- Do zupy wsypuję makaron.
- Po około 6 min wlewam lekko kokosowe i doprawiam solą oraz pieprzem.
- I już, moja wegańska zupa z warzywami jest gotowa do nakładania, polecam VegeMi!
Fajna pod kątem składu, prosta w przygotowaniu zupka 🙂
Super zupka 😘
Mniam, wygląda przepysznie 💚😍
Możliwość komentowania została wyłączona.