Jest sezon, więc dzisiaj moje wegańskie szparagi z grilla. Specjalnie przygotowałam właśnie takie proste szparagi z grilla, ponieważ są one ekstremalnie łatwe w przygotowaniu, a do tego zdrowe i pyszne. W składzie zawierają one tylko dobrej jakości olej i szparagi. Mało składników a efekt świetny! Są one zdrowe i bez żadnych zbędnych dodatków. Ja osobiście smażyłam szparagi na patelnie grillowej. Wy możecie użyć tak naprawdę różnych urządzeń do grillowania szparagów na przykład: patelni grillowej, grilla domowego, grilla elektrycznego czy grilla drzewnego. Ja grillowałam na płycie grillowej położonej na kuchence gazowej. Moim zdaniem to najwygodniejsza metoda i miałam ją akurat pod ręką. Często coś grillujecie? A jeżeli tak, to co? Długi weekend za pasem więc grillowanie będzie szaleństwem! Jak obiecałam w moim przepisie na makaron ze szparagami, pojawia się kolejny wpis właśnie z zielonymi szparagami w roli głównej. Jest teraz na nie sezon, więc trzeba korzystać! Zapraszam na szparagi z grilla, pyszne, proste do zrobienia i szybkie!
Szparagi z grilla
Szparagi z grilla – składniki:
- 1 pęczek szparagów
- 2 łyżki oleju – u mnie z pestek wnogron
Szparagi z grilla – przepis:
- Szparagom odcinam lub odłamuję twardą część nóżek.
- Wkładam je do miski i nalewam na nie trochę oleju.
- Szparagi ręcznie obtaczam w oleju. Wystarczy wszystkie na raz. Nie trzeba każdego oddzielnie maczać.
- Rozgrzewam moją patelnie grillową (nie wlewam na nią oleju).
- Smażę na niej szparagi z obu stron, aż pojawią się na nich paski.
- Smacznego kochani, szparagi z grilla czas podawać, polecam VegeMi 🙂
Pingback: Smażona cukinia - przepis Vegemi.pl
Możliwość komentowania została wyłączona.