Dzisiaj w mojej kuchni powstała intensywna pasta z fasolą. Jaka jest twoja ulubiona pasta na kanapki? Może właśnie pasta z fasolą, a może z tofu, ciecierzycy, awokado, słonecznika lub innych warzyw i pestek? Ja uwielbiam wszystkie i wszystkie również przygotowuję. Moja przygoda rozpoczęła się od hummusów ale teraz rozszalałam się w kuchni i spokojnie przygotowuje smarowidła do chleba ze znacznie większej różnorodności produktów. Dlatego właśnie doszłam do wniosku, że dzisiaj nadszedł czas na kolejną pastę, tym razem z wędzoną papryką oraz białą ugotowaną fasolą. Dzisiejsza pasta jest zrobiona w dużych ilościach. Zazwyczaj w naszym domu takie właśnie duże porcje występują, ponieważ i tak znika ona w całości w ciągu niecałego półtorej dnia. Jeżeli jednak wolisz mniejsze ilości past, podziel ilość składników na pół 🙂
Pasta z fasolą
Pasta z fasolą – składniki:
- 3 słoiki fasoli (720 g)
- 3-4 łyżeczki wędzonej papryki
- 4 łyżeczki oleju
- 1/2 łyżki czosnku w proszku lub 4 małe ząbki
- 3 łyżki tahiny
- sól do smaku
Pasta z fasolą – przepis:
- Fasolę odcedzam na sitku.
- Wszystkie składniki łączę w blenderze.
- Włączam wysokie obroty i miksuje pastę na gładką masę, dociskając jeśli trzeba przy pomocy tempera.
- Mój przepis jest gotowy! Smacznego! Pasta z fasolą jest super na kanapki.
Pięknie to wygląda i pewnie wybornie smakuje!
Moja ulubioną pasta to pasta z bakłażana🍆🍆🍆
😍😍😍
Możliwość komentowania została wyłączona.