Dzisiaj przychodzę z przepisem na wegańskie mango lassi. To coś po prostu oszałamiająco pysznego! Pokazane mango lassi, to nic innego niż przepis na pyszny krem z mango i śmietany kokosowej. Mango lassi można spotkać w różnych wersjach: ze śmietaną, mlekiem sojowym, mlekiem krowim, jogurtem, mielonym kardamonem, syropami itp. Ja jednak mój przepis zrobiłam na tradycyjny sposób, bez żadnych zbędnych dodatków, samo dobro i prawdziwy smak! Jeżeli chcecie to oczywiście możecie dodać coś jeszcze ale w sumie nie wiem po co? Oryginalne mango lassi jest zazwyczaj podawane jest z dodatkiem mielonego kardamonu. Mi jednak wersja z nim niezbyt smakuje, więc przygotowałam przepis bez niego. Mango lassi robi się wyjątkowo szybko, wystarczy tyko obrane mango i mleko kokosowe przełożyć do blendera i wszystko dokładnie zmiksować. Czy ty piłeś już mango lassi? Jest on słodki dzięki mango (które tutaj bardzo dobrze czuć) oraz jest kremowe i ma smak kokosa dzięki śmietanie kokosowej. Wyjątkowo smaczne!
Mango lassi
Mango lassi – składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 200 ml mleka kokosowego (nie musi być tłuste) można też użyć jogurtu sojowego naturalnego
- woda do konsystencji
Mango lassi – przepis:
- Obrane mango wykładam łyżeczką do kielicha blendera
- Wlewam również mleko kokosowe.
- Wszystko blenduję na gładką masę.
- Pyszne mango lassi jest gotowe, wystarczy wlać je do szklanek i podać!
Mogła bym zjeść praktycznie wszystko z mango. Mój ulubiony owoc!
O ja cieee uwielbiam mango! ❤❤❤ W takim połączeniu z mlekiem kokosowym musi być ekstra dobre! Zrobię przy pierwszej lepszej okazji 😀
Możliwość komentowania została wyłączona.