Dzisiejszym przepisem będzie makaron z pieczarkami, jak zawsze wegański. Jest on bardzo prostym, szybkim oraz sycącym daniem, wiadomo makaron, do tego pieczarki, mleko kokosowe i trochę cebuli! Z sosem z jakich grzybów najchętniej zjadasz makaron? Ja lubię z różnymi grzybami ale najbardziej chyba jadam z pieczarkami, rzadziej z mrożonymi grzybami leśnymi. Dlatego właśnie dzisiejszy sos do makaronu został stworzony przeze mnie ze zgrabnych, kształtnych pieczarek. Dodałam do niego również tłuste mleko kokosowe by miał fajny, wygładzony smak i cudowną kremową konsystencję. Jeżeli nie preferujesz sosów z kawałkami grzybów, zawsze możesz zmiksować go blenderem ręcznym na gładką masę. Zapraszam na prosty wegański przepis na makaron z pieczarkami.
Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami – składniki:
- 400 g pieczarek
- 3 cebule
- 250 – 300 ml mleka kokosowego
- garść natki pietruszki
- 5 łyżek oleju
- 2 duże ząbki czosnku
- ulubiona paczka makaronu
Makaron z pieczarkami – przepis:
- Gotuje makaron.
- Cebulę obieram i szatkuję ręcznie lub w melakserze.
- Na patelnie wlewam olej i smażę na niej cebulę aż zacznie się rumienić.
- Pieczarki oczyszczam i kroję je w plastry.
- Pieczarki podsmażam razem z cebulą.
- Pietruszkę szatkuję na desce do krojenia.
- Na patelnie wlewam mleko kokosowe, dodaję pietruszkę (jeśli mam ochotę) i sól.
- Mój sos podaję razem z makaronem! Pycha! Po prostu makaron z pieczarkami jest świetny jako codzienne danie.
Dziś mogę również napisać że jest pyszne . Moi mali mężczyźni mimo iż to wybredne łobuzy jedli z apetytem 🙂
Wyszło nieźle, mimo że zapomniałam o czosnku 🤪
Super napisane. Muszę wyrazić uznanie za Twoje działania. Mam nadzieję, że będzie więcej takich wpisów 🙂 Po prostu super. Będę częściej zaglądał.
Możliwość komentowania została wyłączona.