Dzisiaj przepis idealny na śniadanie, czyli kasza jaglana na słodko wegańska ma się rozumieć. Powiem tak: kasza jaglana na słodko jest idealna do przygotowania na śniadanie, zresztą tak samo jak mój przepis na ryż z mlekiem kokosowym. Ponieważ przepisy te są sycące, smaczne i proste do przygotowania to pasują dla każdego. Ich smak można również dostosować. Często jesz kaszę jaglaną? Ja dość często i bardzo ja lubię. Zawsze gdy już ją gotujemy kaszę, to w takich ilościach, że potem jemy ją przez dłuższy czas i wykorzystujemy do kilku posiłków. Na moim blogu pojawił się z kategorii dań z kaszą jaglaną, tylko jedno danie. A konkretnie gołąbki z kaszą jaglaną. Są one, jak każde gołąbki, pracochłonne ale tak pyszne, że naprawdę warto je zrobić! Oto moja kasza jaglana na słodko w wersji wegańskiej 🙂
Kasza jaglana na słodko
Kasza jaglana na słodko – składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 1 mały kubek mleka (ja użyłam roślinnego sojowego)
- kilka łyżek dowolnego dżemu
- kilka łyżeczek syropu klonowego
- mała garść suszonych migdałów (lub innych dodatków takich jak orzechy, czekolada, świeże owoce itp.)
Kasza jaglana na słodko – przepis:
- Gotuję kaszę jaglaną na sypko.
- W garnku podgrzewam mleko.
- Na talerz przekładam kaszę jaglaną.
- Dodaję podgrzane mleko, dżem, suszone migdały czy inne ulubione orzechy, dodatki itp.
- Moje pyszne śniadanie jest gotowe! Proste z ulubionymi dodatkami bo kasza jaglana na słodko zawsze jest dobra! Pozdrawiam VegeMi!
Pingback: Kasza jaglana z pomidorami - przepis Vegemi.pl
Kocham <3
Możliwość komentowania została wyłączona.