Pokażę dziś prosty, pyszny i sycący przepis na hummus z papryką podany z makaronem. Ponieważ ostatnio mamy w domu duże zapasy ciecierzycy w słoikach to uznałam, że zrobię z niej jakiś szybki i smaczny hummus na śniadanie. Padło więc na hummus z papryką, bo jakiś czas temu pokazywałam już dużo zielonych hummusów. Teraz już tęskno było mi za takim z wędzoną papryką i czosnkiem. Hummus z papryką nadaje się wprost wyśmienicie na obiad, do połączenia z makaronem, ryżem lub kluskami! Dlatego więc dla odmiany, podałam go rodzinie właśnie z makaronem a dokładnie ze spaghetti. Już na moim blogu jest jeden podobny przepis, jednak na inny hummus z makaronem i jest to: makaron z humusem.
Hummus z papryką
Hummus z papryką – składniki:
- 2 słoiki ciecierzycy (480)
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki wędzonej papryki
- 2 ząbki czosnku
- duża szczypta soli
Hummus z papryką – przepis:
- Czosnek obieram.
- Do blendera wrzucam ciecierzycę (razem z zalewą), sól, olej, wędzoną paprykę oraz obrany czosnek.
- Całość blenduję na gładką masę z pomocą tempera.
- Mój przepis jest gotowy, hummus z papryką można wcinać!
mniam moje smaki… ❤
To musi być pyszne 😍
taaak wlasnie to 👏
Możliwość komentowania została wyłączona.