Prosty przepis na masło orzechowe z nerkowców, wegańskie z założenia ma się rozumieć. Ponieważ na blogu pojawił się już przepis na masło orzechowe z orzechów ziemnych, czas na masło orzechowe z nerkowców! Droższe w produkcji, po prostu nerkowce kosztują znacznie więcej ale moim zdaniem znacznie smaczniejsze. Lubicie nerkowce? Ja bardzo smaczne, szczególnie przygotowane z prażonych nerkowców! Kilka razy już pisałam, że orzechy nerkowca są u mnie w kuchni używane na co dzień. Do pesto, śmietany wegańskie, sera, używamy jej do zabielania zup, do serników wegańskich, ciast czy jogurtów. Orzechy nerkowca są u nas niezastąpione! Lubisz masło z prażonych nerkowców? Ja je po prostu uwielbiam! Obojętnie czy kupne czy robione własnoręcznie, jednak muszę przyznać, że to własnoręcznie robione jest o wiele smaczniejsze!
Masło orzechowe z nerkowców
Masło orzechowe z nerkowców – składniki:
- 2 szklanki nerkowców
- 4 łyżki oleju
Masło orzechowe z nerkowców – przepis:
- Nerkowce prażę na suchej patelni, aż będą dobrze przypieczone.
- Do miksera wsypuję orzechy i wlewam olej.
- Całość miksuję na gładką masę. Jeżeli mama będzie za gęsta dolewam trochę oleju.
- Życzę smacznego! Moje masło orzechowe z nerkowców jest pyszne!